Koncert

2023.02.23. 10:00

Hatalmas tapsot kaptak Dubajban a Savaria Szimfonikusok - fotók

Óriási sikert aratott kedden is a Savaria Szimfonikus Zenekar Madaras Gergely vezényletével Dubajban.

vaol.hu

Forrás: Nábrádi Szabolcs

Próbával kezdte a második napot Dubajban a Savaria Szimfonikus Zenekar. Az esti hangversenyen elsőként Kodály Galántai táncok című műve hangzott el. A darab egy nagyszerű kürtszólóval indult Kovács Róbert előadásában, majd Lenner Barnabás klarinétszólója kápráztatta el a dubaji közönséget. A siker borítékolható volt, a szimfonikusok a legjobb formájukat hozták. Kodály művét Shor: Clarinet Concerto-ja követte egy kiváló szólistával, Fabrizio Meloni klarinétművésszel. 

Forrás: Nábrádi Szabolcs / SSO

A hangversenyt Bhrams 2. szimfóniája zárta, amelye egy igazi egymásra találás volt a zenekar és a dubaji közönség részéről. A publikum hangos ujjongással és tapsviharral köszönte meg a művészek kiemelkedő produkcióját a hangverseny végén. Ezen az estén Lasics Zsuzsa fagottművész játékát köszönte meg virágcsokorral Madaras Gergely karmester - olvasható a Savaria Szimfonikus Zenekar weboldalán.

Forrás: Rykala Abigél / SSO

Már három koncerten van túl a zenekar az Egyesült Arab Emírségekben. Szerdán Daniel Raiskin karmesterrel léptek a koncertpódiumra, csütörtökön pedig ismét Madaras Gergely veszi kezébe a pálcát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában