Hagyományos program

2023.03.16. 17:49

Ikervárról az országos döntőbe - Március 30-ig lehet jelentkezni a versünnepre

Még jelentkezhetnek a gyerekek a XVII. Ikervári Versünnepre, amely hagyományosan a Regösök húrján országos vers- és prózamondó verseny regionális döntője, vagyis innen az országos fordulóba juthatnak a legjobbak.

Merklin Tímea

Felvételünk a tavalyi versünnepen készült

Forrás: VN-archív

A Magyar Versmondók egyesülete és az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház ebben az évben április 13-án, csütörtökön 14 órától rendezi meg az Ikervári versünnepet a kultúrházban. Külön bírálják el az alsó és a felső tagozatosokat, sőt a kisebbeket és a nagyobbakat is két korosztályra bontva, összesen négy korcsoportban (1-2., 3-4. és 5-6., 7-8. osztályosok). A zsűri elnöke Wiegmann Alfréd rendező lesz, az első Magyar versszínház művészeti vezetője, a Magyar versmondók egyesületének alelnöke.

Az ikervári találkozó rendszerint jó hangulatban telik, a szervezők mindent megtesznek az oldott hangulatért, hogy ne nyomja a stressz a fellépő gyerekeket, akik közül sokan először lépnek színpadra, illetve, ha nem először, akkor a produkcióra tudjanak figyelni – mindezért szándékosan nem hívják még versenynek, habár valójában az országos döntő regionális fordulója. Így, aki akarja, annak van tét, eszerint vállalhatja a fellépést és a felkészülést. Jelentkezni március 30-ig lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában