Mozgókép ünnep

2023.03.08. 10:04

Még kilenc napig lehet nevezni a Vas-Filmre

Március 17-ig fogadják még a nevezéseket a Vas-Film – Vas megyei Független Filmfesztiválra, amely áprilisban 19. alkalommal várja a filmek szerelmeseit. Meskó Krisztián fő szervezőtől előzetest kértünk az idei programról.

Tóth Kata

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Április 22-én, szombat reggeltől 23., vasárnap estig a filmek körül forog a világ a vépi kultúrházban. A Vas-Film mozgókép-ünnepet a Vépi Művelődési Ház és Könyvtár és a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Egyesület rendezi – az országos függetlenfilmes találkozóra és műhelynapra bárki nevezhet 2021-ben, vagy azóta készült alkotással. (Március 17-én zárul a nevezés, a mozgóképet akár néhány nappal később is elküldheti az alkotó.) A filmekkel kapcsolatban nincs tematikai, sem műfaji megkötés, de a legfeljebb 60 perces alkotásokat csak vetítésre alkalmas, megfelelő minőségben fogadják el. 

A filmek előválogatás után kerülnek be a versenyprogramba. Azokat az online térben a jelentkezési lap mellékleteként lehet feltölteni, mondja Meskó Krisztián, és buzdít mindenkit a megmérettetésre – várják a műhelyekben, iskolában készült filmeket is. Szombat este a terv szerint elektronikus zenét, vasárnap a vetítések után, az eredményhirdetés előtt filmzenéket hallhat a közönség gyerekek előadásában. Élő bejelentkezések színesítik a programot. Az idén is négytagú szakmai zsűri értékeli a filmeket, hogy kik, arról később árul el részleteket a szervező. Érdemes követni a Vas-Film Facebook-oldalát, ahol az utolsó egy hónapban sűrűsödnek a bejegyzések. A belépésingyenes, mindenkit szeretettel várnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában