Nyitottság a magyar nép felé

2023.04.12. 12:04

Pápalátogatás - A szombathelyi székesegyház élőben közvetíti a misét április 30-án

A Szombathelyi Egyházmegye hivatalos oldalán jelentette be: a Szentatya szentmiséjét élőben közvetítik 2023. április 30-án, vasárnap 9:30-tól a szombathelyi Székesegyházban.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Korábban beszámoltunk róla: alig két és fél évvel első látogatása után áprilisban újra Magyarországra látogat Ferenc pápa. Székely János szombathelyi megyéspüspök a Húsvét alkalmából lapunknak adott interjújában erről úgy nyilatkozott:  

- Magyarország az egyetlen ország a világon Olaszországon kívül, ahová Ferenc pápa egynél többször ellátogat. Mutatja ez a tény Ferenc pápa gondolkodásmódját, nyitottságát a magyar nép felé. Ő nem sémák szerint gondolkodik, nem úgy, ahogyan a világsajtó ezt sulykolja. Amikor Habsburg Edvárd, Magyarország szentszéki nagykövete köszöntötte a Szentatyát, ő azt mondta: „A magyarok hősök.” Ismeri a történelmünk sok küzdelmét, hősiességét. Kitörölhetetlen emlék a számára a Buenos Airesben megismert magyar nővérek példája, vagy az egyik magyar jezsuita rendtárásának, Jálics Ferencnek az életútja, a vele való kapcsolat. Szintén nagy nyomot hagyott benne a Csíksomlyón bemutatott Szentmise, a rengeteg zarándok látványa, és az Eucharisztikus Kongresszus élménye Budapesten. Fogadjuk szeretettel, imádsággal Szent Péter apostol mai utódát, aki a mai világban hatalmas erejű prófétai hang, mely a szegényekért, a békéért, a teremtett világ megóvásáért, egy igazságosabb gazdasági rendszerért, a mennyiségi gyarapodás helyett az Istenben és a szeretetben való gazdagodásért kiált.

Dr. székely János megyés püspökkel készített interjúnk teljes szövege ITT olvasható>>


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában