Kiállítás

2023.04.29. 20:33

Pongrácz Károly "Charles": Víz és fény harmóniája a kiállításon

Pongrácz Károly "Charles" festményei május 5-ig megtekinthetők a hietzingi hivatalban. A Bécsben élő művész alkotásai főként a víz és a fény kapcsolatát ábrázolják. Az impresszionista csendéletek, tájképek, urbánus festmények, figurális ábrázolások és absztrakt alkotások is szerepelnek a kiállításon.

vn

Pongrácz Károly

Fotó: Orf.at

Pongrácz művészetére az impresszionista festők és a nagybányai művésztelep alkotói voltak hatással. A művész, aki Erdélyben született és már közel 20 éve Bécsben él, művészetében a metropolisok színes fényforrásai és energiahordozói közötti kapcsolatot vizsgálja. A kiállított művek gazdag színvilággal rendelkeznek, és a víz jelenik meg majdnem mindegyiken - írja a volksgruppen.orf.at.

A hietzingi hivatal dísztermében látható alkotások segítségével a látogatók képzeletbeli utazást tehetnek városok és évszakok között. A műveken New York, London, Tokió, Bécs és Balatongyörök szépségei is megjelennek. Pongrácz vízzel kapcsolatos műveit a UNESCO olaszországi képviselete is észrevette, és tavaly Cancúnban, Mexikóban állították ki ezeket. A bécsi kiállítás az első bemutatkozása művész munkásságának ebben a témában.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában