Arany, ezüst, bronz

2023.04.27. 07:00

Pont ők: a gyerekszínjátszó vasi fordulója a Soltis Lajos Színházban

A celldömölki Soltis Lajos Színház adott helyet a Weöres Sándor nevével 32. alkalommal megrendezett országos gyermekszínjátszó találkozó vasi fordulójának.

Vas Népe

Forrás: VN/Sebestyén Regina

A találkozó bekerült a Dunántúli Színházi Találkozó – és a 10. Színházi Olimpia – programjába is. Nagy Gábor igazgató azt mondja: rendkívül jó  élményt hozott a találkozó, öröm volt látni a színvonalas előadásokat – és azt, hogy vannak felkészült, elhivatott szakemberek, akik eleven közösségek működtetésére is képesek. És hát: nevelődik a közönség, nevelődik az utánpótlás.

A felmenő rendszerű találkozó szervezője a Magyar Drámapedagógiai Társaság, az általa delegált két színész-drámatanár-rendező, Balla Richie és Szivák-Tóth Viktor értékelte a bemutatókat.  A MeseFaCsemeték (Vargha Gyula Református Óvoda és Általános Iskola, Nemesgörzsöny) A csodafa című előadása bronz minősítést kapott. A Baloca Gyermek Színjátszó Kör (Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, Kiscsősz) két produkcióval jött: az Ürgeöntés és A rátóti csikótojás is – Kovács Zsuzsanna rendezésében – bronzot ért. A csoportvezető közösségterentő munkájáért érdemelt különdíjat. A Tücsök Bábcsoport (Celldömölki Városi Általános Iskola) A lila majom című előadást hozta Nagy Márta rendezésében; országos ezüst minősítést kaptak.  A Nevesincs Kompánia (Celldömölki Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola) Nyugi, elmúlik című előadása – Nagy Zsuzsi rendezésében – ezüst minősítést kapott. Ugyaninnen, de a Nem mi csoporttól  a Túl nagy a csend című előadást arany minősítéssel jutalmazta a zsűri. Csoportvezetők, rendezők: Pesti-Marton Merci és Tóth Ákos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában