Olvasás

2023.05.16. 10:26

Elismerés a Berzsenyi Dániel Könyvtár kollektívájának

Az elismerést Dr. Baráthné Molnár Mónika igazgató vehette át a testület 2023. május 15-én megtartott éves beszámoló és tisztújító közgyűlésén. Egyéni díjban Ramháb Mária nyugalmazott megyei könyvtárigazgató, főtanácsos, az IKSZ leköszönő elnöke részesült.

vaol.hu

Fotó forrása: BDK Facebook oldala

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2023-ban Könyvtárügyért-díjjal ismerte el a Berzsenyi Dániel Könyvtár kollektívájának több évtizedes munkáját - számolt be közösségi oldalán az intézmény. 

Az elismerést Dr. Baráthné Molnár Mónika igazgató vehette át a testület 2023. május 15-én megtartott éves beszámoló és tisztújító közgyűlésén. Egyéni díjban Ramháb Mária nyugalmazott megyei könyvtárigazgató, főtanácsos, az IKSZ leköszönő elnöke részesült. 

A laudáció úgy fogalmaz: A Berzsenyi Dániel Könyvtár hosszú évek óta kiemelkedő eredményeket ér el a minőségmenedzsment iránti elkötelezettségével, a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerben nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményével, a megye helyismereti értékeinek gyűjtésével, feltárásával, a lakosság legszélesebb köréhez történő eljuttatásával.  A könyvtár gyűjteménye, szakemberei, információs és kommunikációs technológiai felkészültsége alapján az ország kiemelkedő könyvtári szolgáltatásokat nyújtó intézménye. Innovatív szemlélete olyan vezérfonal, mely egyaránt épít a szakmai tapasztalatokra, a társadalmi elvárásokra, a lakosság igényeire és a partnerségre. 

Az intézmény munkáját a megyei könyvtári hálózat következetes, átgondolt fejlesztése, a használóközpontú, minőségi elvekre építő gyakorlat, a stratégiai célkitűzések maximális megvalósításának igénye jellemzi.

Példamutató munka folyik Szombathelyen 

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az Informatikai és Könyvtári Szövetség aktív tagjaként vesz részt az országos akciók és konferenciák szervezésében és megvalósításában. Az intézmény „jó gyakorlatainak” átadásával, helyszíni tapasztalatcserék alkalmával igyekszik olyan szakmai szerepet betölteni, mely segíti más könyvtárak munkáját, innovatív gondolkodását, fejlődését. Országos konferenciák szervezőjeként támogatja az IKSZ által rendezett események lebonyolítását. Kifejezetten elkötelezett a KönyvtárMozi programok országos és megyei szervezésében, a vetítések népszerűsítésében, aktív filmklubokat működtetve a kistelepüléseket is bevonja a közös munkába. 

A Berzsenyi Dániel Könyvtár szakmai munkája példaértékű, önkéntesen vállalt pluszfeladatai mintát adnak a könyvtáros szakma céljainak megvalósításában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában