Hamarosan kezdődik a 94. Ünnepi Könyvhét

2023.06.03. 13:10

A szombathelyi Berzsenyi könyvtár nemcsak köteteket, hanem zenét, kiállítást is kínál

Június 8-10-én rendezi meg a Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK) a 94. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódó szombathelyi programját.

Merklin Tímea

Fűzfa Balázs irodalomtörténész

Fotó: © Cseh Gábor

 

 

Fűzfa Balázs: Szemben a valósággal: 24 előadás a magyar irodalomról című kötetbemutatójával kezdődik a rendezvénysorozat június 8-án 17 órakor a BDK földszinti előadótermében.

 Június 9-én 13-tól 20 óráig könyvtár előtti téren és az épület belső tereiben zajlik a program.13 órakor Horváth Soma alpolgármester mond ünnepi köszöntőt, majd 13.30-kor a Tarisznyások együttes a műsort.14.30-kor kezdődik a Papírszínház.15 órától mutatják be Csider Sándor: Világfa tetején című kötetét, majd ismét Papírszínház lesz 15.30-tól.
16 és 18 órától kalandozni lehet Weöres Sándor nyomán a helyismereti és zenei gyűjteményben,16.30-tól könyvtári kvízjátékot rendeznek.17 órakor megnyitják a Weöres inspirációk című kiállítást. 19 órától fellép Szombathely Város Fúvószenekara.
13 és 16 óra között Balló László, Döme Zsuzsa és Hegyvári I. Edit dedikál. A könyvárusítás mellett kézműves foglalkozások is lesznek.

 

© Unger Tamás
Fotó: © Unger Tamás

Június 10-én 17-19 óra között a Kámoni Arborétumban zenés irodalmi estet rendeznek a Vasi Múzeumbarát Egylet, a Rózsabors Műhely és a könyvtár együttműködésével; a címe:

 „A bokor a viharhoz” – Petőfi az arborétumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában