Fesztivál

2023.06.09. 18:00

Az Egyasszony Celldömölkön - szombaton a Koptik Odó utcában

Ölbei Lívia

Forrás: SLASZ

Az Orlai Produkció a Fügével közösen mutatta be az Egyasszony című darabot Tenki Réka előadásában. Az előadás június 10-én, szombaton a celldömölki Soltis Lajos Színházban kerül színre, a Dunántúli Színházi Fesztivál - így a 10. Színházi Olimpia - programjában. 

A darab a Pétefy-Novák Éva által írt nagy sikerű blogból, majd a nemrég megjelent könyvből jött létre, a sztorit Tasnádi István alkalmazta színpadra. Az előadást Paczolay Béla rendezte.

Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól azt a diagnózist kapta, hogy kislánya a születés során vált súlyosan mentálisan sérültté. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig színházi előadás.

Mácsai Pál a könyvről ezt nyilatkozta: „Minden élet impozáns, ha őszintén mesélik el. Ez a könyv hű tükre a valóságnak. Se letenni, se elfelejteni nem lehet.”

Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.

Színpadra alkalmazta: Tasnádi István
Díszlet-jelmez: Kálmán Eszter
Zeneszerző: Barabás Béla
Plakát: Csáfordi László
Rendező: Paczolay Béla
Producer: Orlai Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!