Verskedvelők lelkes társasága

2023.06.28. 16:51

Balló és versbarátai ismét találkoztak a szombathelyi kávézóban

Már negyedik alkalommal jött össze a Balló és Barátai verskedvelők lelkes társasága a törzshelyén a Szimfónia Kávézóban. Egy csodálatos helyszín, a kávézóval határos Zsinagóga udvara adott otthont pár órára a verset és zenét kedvelő irodalombarátoknak.

VN

Forrás: VN

Balló László író, költő ez alkalommal „Humor az irodalomban” téma megjelöléssel hívta barátait, akik előadásukkal, versmondásukkal különösen szép és értékes estét varázsoltak mindenkinek. Versek, rövid szösszenetek hangzottak el a magyar irodalom nagyjainak humoros írásaiból, többek közt Romhányi József, Karinthy Frigyes, Móra Ferenc, Szilágyi György tollából.

Városunk kulturális életének néhány kiválósága is tagja a versbarátok körének: Szabó Tibor színházigazgató, Horváth Imre karnagy, Czetter Ibolya főiskolai tanár, Szalai András versmondó, akik színvonalas előadásukkal ösztönzőleg hatottak a többiekre. Bujtás Ervin és Peltzer Géza előadóművészek közreműködése színesítette a rendezvényt, nagy élményt nyújtva a hallgatóságnak. Az est résztvevői szerint minden alkalom felülmúlja az előzőt, mert az irodalom szerelmesei mindig nagyobb lelkesedéssel, és igényesebb versválogatással készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában