Egészen hétvégéig

2023.06.01. 18:19

Filmnapok titkokkal - Másodszor csinálnak nagy kedvet a mozizáshoz Répcelakon - fotók

Csütörtökön kezdődött meg, és szombaton ér véget a II. Répcelaki Filmnapok

Polgár Patrícia

Meskó Krisztián a művelődési ház munkatársaival együtt álmodta meg a filmnapokat – a program bevált. A falakon filmplakátok láthatók

Forrás: Unger Tamás

A Répcelaki Filmnapokat a művelődési ház munkatársai Meskó Krisztiánnal közösen álmodták és szervezték meg tavaly, hagyományteremtő szándékkal. Az idei program első napján, csütörtökön a Mozgó Mozi az aktuálisan futó filmeket hozta el: délelőtt a répcelaki általános iskola diákjai tekinthették meg a Mavka, az erdő őrzője című filmet, a délutáni és esti repertoáron A nemzet aranya, a Műanyag égbolt és a Galaxis őrzői 3. című filmek szerepeltek. Ma 18 órától Madarász Isti Átjáróház című moziját vetítik, aztán közönségtalálkozó: Meskó Krisztián és Varga Ákos beszélget a rendezővel a film készítéséről, kulisszatitkok is előkerülnek a Barátok közt és A mi kis falunk forgatásairól. 

Szombaton 17 órától a művelődési ház házasságkötő termében a vépi VAS-FILM 19 Vas megyei Függetlenfilm Fesztivál díjnyertes alkotásaiból tekinthetnek meg válogatást, 21.30-ra pedig kertmozira hívják a szervezők a közönséget a Radó térre, ahol a Minden, mindenhol, mindenkor című filmet vetítik. Vetítés előtt bevezetőt mond: Meskó Krisztián és Varga Ákos. Rossz idő esetén a vetítést a művelődési ház színháztermében tartják meg. Varga Ákos, a művelődési ház igazgatóhelyettese elmondta: az idei tematika az (al)műfaji kiválóságok köré szerveződik, az első, „kedvcsináló” napot követően a két fő filmben megfigyelhető a műfajok keveredése, komplex élményt nyújtanak a közönségnek. A rendezvény egész ideje alatt látható Kovács Zoltán „Genzo” grafikusművész filmplakát-kiállítása. A tárlat június 20-áig nyitva tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában