vaol.hu podcast

2023.06.15. 16:56

Podcast: Prieger Zsolt zenész, író ma a zeneiskola mellett dedikál, holnap Kassák-előadást tart a képtárban

Merklin Tímea

Forrás: vaol.hu

Kedves Teréz! című, a Corvina Kiadó gondozásában megjelent könyvét dedikálja ma, június 15-én, csütörtökön 17.30-tól Prieger Zsolt Szombathelyen a Rákóczi Ferenc utca 3. szám alatt  kialakított Bookline Teraszon, holnap, június 16-án, a Bloomsday programjában 16.30-tól pedig a Szombathelyi Képtár kiállításában, Kassák képek előtt adja elő Kassák projektjét Magyar Bori énekesnővel.  

Prieger Zsolt jelenleg Martonvásáron él, egyre gyakrabban látogat a szülővárosába, Szombathelyre; újjáépíti a testvérével, Prieger Szabolccsal létrehozott, most 30 éves Anima Sound Systemet. A zenekar különlegességeiről is beszélgettünk, egyebek közt az állandó újraszerveződés hozadékairól, és arról a családi bővülésről, ami a lányának, Fanninak is teret adott énekesnőként, barátként, munkatársként.

A podcastben az alkotó arról is beszél, miért is lakik Martonvásáron, hogy került képbe Brunszvik Teréz, hogy apropója legyen a Kedves Teréz!-nek, miért hasonló egy zsákfaluhoz Szombathely, és hogy kell-e egy gyereket szabadnak, intellektuálisnak és érzelmesnek nevelni.  

Kérdeztük Prieger Zsoltot az irodalmi előadássorozatáról is, amelynek Kassák epizódját a szombathelyi Bloomsday szervezői bevették a programba, mivel jól illik a joyce-i hagyományhoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában