Tárlat

2023.06.19. 11:52

Színek és rímek a képeken Baradács Anett kőszegi kiállításán - fotók

Az Írottkő Hotelben nyílt meg Baradács Anett legújabb kiállítása. Vidámság, szeretet, életöröm árad a festményekből, színek és rímek ötvöződnek a tárlaton

Tóth Kata

A vidám, harsány színek Anett festményein önmagukért beszélnek, a rímek azonban újdonságként jelennek meg haikuk formájában. A haiku 13. századból származó japán versforma és műfaj. A haikuk három sorból állnak, a sorok nem feltétlenül rímelnek – ezúttal a képekről szólnak, Oroszvári Katalin írta őket Anett felkérésére, mondta el a megnyitón Mandurics Krisztina.

– Rajtunk múlik, hogy fekete-fehérben vagy sokszínűben alkotjuk a világunkat. Baradács Anett a színek mellett döntött, és a színességre tanítja a gyerekeket. Mindehhez inspiráló környezetet ad Kőszeg – tette hozzá Básthy Béla polgármester.

Festeni boldogság – ezt vallja és adja át a tanítványainak Anett. Tizennyolcan tanulnak nála – mindannyian oklevelet kaptak szombaton, 15-en adták egy-egy alkotásukat a tárlathoz. A megnyitón közreműködött a BE-JÓ Táncegyüttes (művészeti vezetőjük Horváth Márta) és az Almavirág Énekegyüttes kórusvezetőjükkel, Paulikné Kovács Judittal. Novák Írisz Kosztolányi Dezső Mostan színes tintákról álmodom című versét mondta el.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában