Retró

2023.07.22. 23:20

A Mystery Gang szombaton este a szombathelyi Emlék-mű-sorban

Emlék-mű-sor címmel kínált programot az Emlékműnél az Agora szombaton este. Az Emlékmű környékét felújították, a hangulat régi időket idézett. Ilyen az Emlékmű-misztika.

Emlék-mű-sor, a színpadon a Mistery Gang

Fotó: © Cseh Gábor

A Mystery Gang 1998-ban alakult, garage, jungle és rockabilly zenét játszanak.

A kezdeti egy-két évben olyan példaképek bemutatásával kezdték, mint Carl Perkins, Johnny Cash és Buddy Holly, majd a saját dalok felé fordultak. Műsoraik Egri Péter énekes-gitáros szövegeire és dalaira épülnek. Az első három albumuk külföldi kiadó gondozásában jelent meg.

Fotó: © Cseh Gábor

Nemzetközi és hazai sikereik után 2012-ben megjelent első magyar nyelvű kiadványuk: Megőrülök Érted címmel.

Hitelesen hozzák a kor manírjait, stílusuk színes, a rockabilly és a rock and roll mellé bejött a garage és a modern nagyváros lüktetését hozó jungle hatás is. Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint 1800 koncertet adtak.

Fotó: © Cseh Gábor

Filmzenéket is írtak, így pl. amerikai Townies és a Till Attila által rendezett Pánik című filmekhez. A zenekar ráadásul filmszerepet kapott Goda Krisztina Csak szex és más semmi című vígjátékában. Az énekes-gitáros Egri Péter pedig Brenner, az orgazda szerepét alakítja Fonyó Gergely Made in Hungária című filmjében.

Fotó: © Cseh Gábor

2018 végén a Wild 50's nights album Magyarországon aranylemez lett, és egyúttal elkezdődött az amerikai karrier. Több hónapos Los Angelesi tartózkodás után 2019 év elején az együttes lehetőséget kapott a műfaj legnagyobb rockabilly fesztiválján az Amerikai Egyesült Államokban, Las Vegasban, ahol olyan nagy sikert arattak, hogy 2020-ban már a nagyszínpadon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában