Próbafolyamat

2023.07.19. 19:42

Asszonyfarsang van! - Megkezdődött a karneválszínházi próbaidőszak

A Weöres Sándor Színházban az olvasópróbával megkezdődött a karneválszínházi bemutató próbafolyamata. Az Asszonyfarsangot szokás szerint a Megyeháza-udvaron láthatja augusztusban a közönség.

Vaol.hu

Olvasópróba. Elöl balra Fábián Péter, jobbra Sipos László Márk

Forrás: Mészáros Zsolt/WSSZ

Az Asszonyfarsang szerzője és rendezője Fábián Péter. Szereplők: Balogh János, Domokos Zsolt, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Kelemen Zoltán, Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Orosz Róbert, Sipos László Márk. Zenészek: Keller Dániel, Keller-Dénes Emőke, Szabó Róbert Endre. Az előadás augusztus 17-e és 26-a között összesen nyolc alkalommal kerül színre. Az Asszonyfarsang műfaji meghatározása helytörténeti komédia. Egyelőre annyit tudunk róla, hogy „asszonyfarsang kezdetén az maskarába öltözött asszonyok tréfás borotválással gyűjtenek pénzt a férfiaktól. 

Mikoron pediglen leszáll az estve, az asszonyok a korcsmába sereglenek, s elmulatják mind az összegyűjtött pénzt. Másnap reggel viszont, mikor mán a kakasszót visszhangzik a Kemenesalja, levetik álarcukat, s visszatérnek az házkörüli teendőkhöz. Igen ám, de mi történik, mikoron egy kis vasi faluban úgy nem dönt az Ízisznek öltözött Ottóné, hogy üljék tovább a farsangot még egy napig? Még a héten. Mit a héten? Egész évben. Mit egész évben? Tartson száz évig a farsang! A Millenijumig s tovább! No de mit szólnak ehhez a férfiak? Boszorkányt kiáltanak, vagy eltűrik sorsukat?” A tét nagy. Vasiakról – nem csak vasiaknak szól a történet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában