Nagy volt az érdeklődés

2023.07.02. 11:17

Bakelitet tessék! - nagy sikerrel startolt a lemezbörze a szombathelyi Vásárcsarnokban - fotók

Első ízben, de az érdeklődést látva feltehetőleg nem utoljára szerveztek lemezbörzét a Vásárcsarnokban vasárnap. Ugyanitt a vákuumos mosási ehetőséggel is megismerkedhettek az érdeklődők.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Ha nem tudnánk a lemezbörzéről, se lehetne kihagyni: a Hunyadi út felőli Kiscsarnokból kiszűrődő dallamok odacsalogatják az arra járót. Többen kosarakba, dobozokba - műfaj szerint – rendezve kínálják a bakelitet, másoknál az asztalon kiterítve hevernek a lemezek – a szakérő szemek úgy is rögtön kiszúrják a különleges borítókat. Horváth Sándornál rögtön megakad a szemünk a Jimi Hendrix feliraton, de van nála Beatles és Manfred Mann is. Azt mondja, otthon vagy hatszáz lemeze van, rendszeresen hallgatja őket, ide most negyvenen hozott magával.

A szombathelyi Thész Gábor szülei hagyatékából mintegy 150 lemezt kínált vasárnap, úgy tapasztalja: a magyar könnyűzene a legnépszerűbb - az Edda és az Omega lemezek gyorsan fogynak. Kidobni sajnálta volna őket, ő maga azonban nem hallgat lemezt, így jól jött ez a lehetőség: - legyen azé, aki örül neki.  

Németh Attilláék hallgatnak ugyan bakelitet, de a húsz év alatt felhalmozott gyűjtemény egy részére már nincs szüksége, azokból válogatott az alkalomra vagy 150 félét. - Vittek már Lady Gagát és gyermeklemezt is. Vegyes a kereslet. Egyébként eddig nem kereskedtem a lemezekkel, de ezt a börzét jó ötletnek találtam - fűzte hozzá.

Az ötletgazda, főszervező Óvári Adrián éppen egy lemezlejátszót mutat meg működés közben az egyik érdeklődőnek, mikor hozzá érünk - merthogy a több száz lemez mellett hozott magával néhány eszközt is. Azt mondja, 20-30 évesek, de még mindig szuperül szólnak. Van rá igény - újra.

Ezt tapasztalja Németh Lehel is, aki eddig csak a maga és a barátai kedvéért foglalkozott lemezmosással, most elhozta magával azt a porszívó elven működő, vákuumos szerkezetet, amely kitakarítja a lemez bordái közé szorult piszkot. Mert a zene és a bakelit örök.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában