Kulturális műsor

2023.07.16. 10:16

Nagyot buliztak a horvátok a szombathelyi Fő téren - fotók, videó

Egymást követték a kulturális csoportok a szombathelyi Fő téren felállított nyitott rendezvénysátorban szombaton délután és este a 15. Horvát napon.

Merklin Tímea

Forrás: Cseh Gábor

A kulturális műsorban színpadra lépnek a Mate Meršić Miloradić Horvát Óvoda és Iskola növendékei, a Ðurđice Vegyeskar Fasching Zsuzsanna vezetésével, a szombathelyi Guslice tamburazenekar Filipovits Rajmund vezetésével, a Virág János vezette büki Danica vegyeskar, a szombathelyi Senior tánccsoport, amelyet Skrapits Péter készített fel, a Lászlóné Jusits Anna vezette a horvátlövői Slavuj énekkar,  valamint a szentpéterfai Gradišče Kulturális Egyesület. Végül táncházzal zártak, a szentpéterfai Pinka Band és a Koprive együttes muzsikált. 

A mulatság teret adott a felszabadultságnak, az énekben, táncban kifejezhető örömnek – a dalok és a párok végtelen egymásba kapaszkodását láttuk, a zene boldogító szárnyakon emelt ki a mindennapokból. Egy újabb felejthetetlen ünnep íródott be a helyi horvátok történelmébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában