Vendégjáték

2023.07.22. 08:50

Szombat esti szakítópróba a Kőszegi Várszínházban

Ha létezik házasságközvetítés (de milyen régi intézmény!), miért ne lehetne válásközvetítés is? Erre jött rá a válásguru szerzője. Csakhogy a találkozások meglepetéseket hozhatnak. A Rózsavölgyi Szalon vendégjátéka július 22-én, szombaton este a Kőszegi Várszínház nagyszínpadán.

Válásguru - jön Kőszegee

Fotó: VN/Kőszegi Várszínház

Tristan Petitgirard vígjátéka abból indul ki, hogy a válás sosem kellemes: "Ebből csinál diszkrét üzletet a Válásguru ügynökség alapítója, aki a szépen jövedelmező szakítócégből nagyot szakít. Ügyfelei megbízásából vállalja, hogy helyettük mondja ki a végső szót és hagyja el azok párját. Válást közvetít. Virágot visz az elhagyott nőknek, hagyja, hogy sírjanak a vállán, a kirúgott férfiakkal pedig közösen szidja a szerelmet. " Csakhogy: "Eric, a ’Válásguru’ épp új ügyfele, Quentin nevében készül az újabb nagy szakításra. Megérkezik a nőhöz a szokásos csokorral, és amikor az ajtó kinyílik, Eric akkor szembesül azzal, hogy régi szerelméhez, Chloéhoz rendelték ki, aki évekkel ezelőtt magyarázat nélkül távozott az életéből. Hirtelen minden összezavarodik. Elindul egy nagy társasjáték, s közben egyre érzelmesebbé és szórakoztatóbbá válik a szakítópróba." A Rózsavölgyi Szalon előadását Őze Áron rendezte, ő vitte sikerre a "kőszegi kivi-táncot" is, ami nyilván jó ómen a ma estére. (Esőnap: július 23-a.)

Cloé: Ullmann Mónika
Eric: Brasch Bence
Quentin: Józan László

Díszlettervező: Enyvvári Péter
Dramaturg: Karácsony Ágnes
Fordító: Nemlaha György, Kiss Kornélia
Rendező: Őze Áron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában