Sokféle

2023.07.29. 12:44

Zugok, terecskék, átjárók - utcaművészet reggeltől estig Szombathely belvárosában

Szombaton már kora délelőtt benépesülnek a szombathelyi belváros zugai, kapualjai, terecskéi.

Ölbei Lívia

Forrás: Unger Tamás

Az utcaművészeti fesztiválon mindig az az érzése az embernek, hogy ennek így kéne lennie mindig. Hogy amikor  szombaton délelőtt megteszi szokásos köreit a belvárosban (piactól élelmiszerboltig és tovább), állítsák meg ékszeres standok és zöldellő kis növények, szóljon a zene - mondjuk a Sunday Brunch az elképesztően fiatal zenészekkel, akik elképesztően komolyan bánnak a hangszereikkel. Egyre nagyobb emberkaréj képződik körülöttük. Tényleg olyan ez az egész a Savaria téren, mint a megkésett reggeli, korán jött ebéd - és közben még a nap is kinéz a gomolygó kis felhők mögül. Szemben Rónaszéki Linda éppen a Végh családnak magyarázza, hogyan léphetnek be a játékba. Híres festők, festmények, kellékek, fotózkodás. 

Szól a zene a Kőszegi utcában is, festmények itt, ott, mindenütt. A Belső Uránia-udvarba beköltöznek a mesék. És így lesz ez a belvárosban szombaton egész nap.  Este például a Szimfónia kávézó  átalakul a Gyönyörök kertjévé (vagy már napközben is, kiállítással). Fél 8-tól színészek (WSSZ) olvasnak föl, szól a szaxofon, sőt: rúdtáncbemutató is várható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában