Verseny

2023.08.22. 19:00

Kiváló furulyások - Kiválóan szerepeltek a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola növendékei a nemzetközi versenyen

Kiválóan szerepelt és osztott második helyezést ért el egy online nemzetközi versenyen a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola két növendéke.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

Youtube felvétellel és tanári ajánlással lehetett jelentkezni a negyedik alkalommal meghirdetett Wiener Klassiker International Music Competition elnevezésű online versenyre. Bende Gabriella, a Bartók Béla Zeneiskola furulya tanszak vezetőjének javaslatára, az iskola alapítványának támogatásával két diákjuk, Tóth Adél Hanna és Péhm Gellért mérettette meg magát a neves szakemberekből álló zsűri előtt.  

 Koltai Zsófia, Adél felkészítő tanára lapunknak elmondta: a fiatal lány korát meghazudtoló módon átszellemülten, igényesen ad elő. Még csak két éve foglalkozik a hangszerrel, a megosztott második hely megszerzése hihetetlen öröm és elismerés számukra, de egyben felelősség is – meg kell tartani az eredményt.   

Forrás: VN

Bende Gabriella Péhm Gellértől úgy nyilatkozott: a fiú zenei tehetsége, muzikalitása korán megmutatkozott. Kortársaihoz képest zeneileg érzékenyebb, kifejezőkészsége kiemelkedő. Nagyon jól együtt lehet vele dolgozni. Céltudatos, kitartó. 9 éves korától versenyez. Négy év alatt összesen négy regionális és három országos versenyen vett részt, szóló és kamara kategóriában - 3 arany minősítést, 2 nívódíjat, valamint két első helyezést szerzett országos versenyeken.  

A versenyzők munkáját Mészárosné Lengyen Szabina csembalista és Csikós Miklós stúdiós segítette.

Forrás: VN
Forrás: VN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában