Játszani is engedd!

2023.08.02. 17:20

Kőrisfák és fiatalok - Színjátszó tábor celli és erdőszentgyörgyi együttműködésben, már 18 éve

Zajlik a celldömölki Soltis Lajos Színház és az erdőszentgyörgyi Bodor Péter Művelődési Egyesület 18. színjátszó tábora Erdélyben. Mint mindig, most is rendkívül nagy volt iránta az érdeklődés.

Ölbei Lívia

Kőrispataki táborozók

Fotó: Soltis Lajos Színház

- Az első két tábort Bözödön rendeztük meg, aztán volt egy Erdőszentgyörgyön, majd egy Jobbágyfalván. A többi tizennégy itt, Kőrispatakon - mondja Nagy Gábor, a Soltis Lajos Színház igazgatója. A szervezés az erdőszentgyörgyieké - a fáradhatatlan Kovrig Magdolna tanárnőé -, a celli színház anyagiakban és szellemiekben is hozzájárul a táborok sikeréhez: rendszerint csoportvezetők, a képzésben közreműködők érkeznek Cellből a Hargita megyei (székelyföldi) Kőrispatakra. Az alig hétszáz lelkes falu a települést átszelő, kőrisfákkal szegélyezett patakról kapta.

Kőrispatak - a gyerekek mindenütt föltalálják magukat
Fotó: Soltis Lajos Színház

A tábor iránt évek óta kiemelkedően nagy az érdeklődés, ami természetesen nagy öröm. Az idén 125 táborozót fogadtak, köztük több mint száz a magyar anyanyelv diák. Tíz csoportban folyamatos a képzés. A legfiatalabbak csoportjában 9 évesek dolgoznak-tanulnak, a legnagyobbak középiskolások, egyetemisták. - A helybéli gyermekek harmadjára jöttek a táborba - mondja Nagy Gábor -, az idén huszonketten. - A hangulat - mint mindig -jó, bár ennyi csoportnak nehéz ideális belső teret találni  - mondjuk épp eső esetén, ami hétfő reggel például esett máris.

De eső ide vagy oda, a gyönyörű környezetben ezúttal is fontos és minőségi szakma munka zajlik. Az ötnapos tábor végén, pénteken délután pedig a szülők, nagyszülők, barátok, rokonok, ismerősök is megnézhetik, hogy mire jutottak a kőrispataki tábor lakói. Körülbelül háromszáz fős közönség várható.

Játszani is engedd!
Fotó: Soltis Lajos Színház

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában