Mesemondó- és rajzversenyt hirdetettek

2023.09.28. 14:00

A madaras népmesékről szólt a napjuk - Mesemondó- és rajzverseny, solymászbemutató a szombathelyi Bercsényi-iskolában - fotók

Hagyományosan megünneplik a magyar népmese napját a Bercsényi Miklós Általános Iskolában. A naphoz kapcsolódva mesemondó- és rajzversenyt hirdetettek, az idén madaras témában. Solymászbemutató vitt még színt a délelőttbe.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

– Gyerekek, milyen napra ébredtünk ma? Ma ünnepeljük a magyar népmese napját. Kinek a születésnapja ez? – kérdezte az aulában az első tanórában összegyűlt alsós diákseregtől Kovács Katalin könyvtáros. A negyedikesek együtt kiáltották a választ: Benedek Eleké. A könyvtáros kihirdette a rajzverseny eredményét: 1. helyezett lett Takács Kristóf a 3.b-ből; a 2. Kovács Norton az 1.b-ből; a 3. Derdák Nóra az 5.a-ból. Különdíj járt a 3. b osztálynak a sok szép alkotásért és a 3. a osztálynak a Tűzmadárért.

Minden osztály rajzolt egészen az 5. évfolyamig – könyvet, színezőt, édességet kaptak ajándékba a díjazottak. Az idén rekord számban, 22-en vállalkoztak mesemondásra. Balogh Milán a 3.b-ből első, Pap Csenge a 2. a-ból második; Pup Lili a 2. a-ból harmadik helyezést ért el. A legügyesebb mesemondó, Balogh Milán koronát kapott a fejére és elmondhatta társainak a Csőr anyó cipellője mesét. A bercsényis színjátszócsoport ezúttal Az aranytollú madár meséjével készült a közönségnek. Utánuk az Árgyélus kismadár dalt énekelték közösen az évfolyamok és a pedagógusok.

Az 1. osztályos Kovács Norton 2. helyezést ért el rajzával
Forrás: Tóth Kata

Kovács Katalintól megtudtuk: minden évben más témájú mesék kerülnek középpontba, idén a madaras mesék. Ennek kapcsán szervezték a kísérőrendezvényt: Vadászmadár Oszi – Kisteleki Gergely – solymász látogatott az iskolájukba, hogy madaraival élménydús bemutatót tartson a gyerekeknek. 

 

Délután ovisoknak mutatták be a színdarabot a szereplők, utána minden osztály a madaras mesékkel foglalkozott tovább: életkoruk szerint színeztek, rajfilmet néztek a Magyar Népmesék sorozatból, papírszínház-mesét hallgattak és origami-madarat készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában