Párnás-játékos

2023.09.30. 12:47

Csendes pihenő - vagyis pont, hogy nem: a legkisebbeket várja a celli Soltis Lajos Színház

Csendes pihenő - a legkisebbeknek kínál előadást október 7-én, szombaton 11-kor a celldömölki a Soltis Lajos Színház. Természetesen a 0-5 évesekkel együtt a szülőket is várják.

Vaol.hu

Párnajáték a Soltis Lajos Színházban

Fotó: Benko_Sandor

A 20 perces színházi előadásban két kisgyerek jobb mókát talál a csendes pihenő közben, mint az alvás: labda, ugráló gumi, párnák mind-mind új világot nyitnak számukra; a tárgyjáték mellett mondókákra épülő játékba kezdenek. Mire a csendespihenő véget ér, elálmosodik a két szereplőnk…
A "párna-játéktár" azonban kinyílik az apró nézők számára: 20 perc közös játék következik a kicsik bevonásával. Az előadás  különlegessége az élő zenés kíséret.

És egy kis háttér: aMűvészet a legkisebbeknek" program Norvégiából származik. Eleinte sokan kételkedtek abban, hogy vajon szükséges-e 0-3 éves korig "színházi" produkciót kínálni a gyerekeknek. A reakciók aztán bebizonyították, hogy a színházi élményszerzés már a gyermekek e korai életszakaszában megkezdhető. Pszichológusok, pedagógusok álltak a kezdeményezés mellé, és szakértelmükkel még tovább fejlesztették ezt a szokatlan színházi formát. Ehhez a programhoz csatlakozik a Soltis Lajos Színház is Csendes pihenő című első, a legkisebbeknek szánt előadásával. Legközelebb tehát október 7-én.

Szereposztás:
Horváth Jázmin
Badics Zsófia

Zenész: Lakat Molnár Adél

Rendezte: Bora Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában