Helyi kultúra

2023.09.18. 18:54

Elstartolt a Köbüki - Ösztöndíj tanároknak tehetséggondoz

Szeptember 21- éig lehet jelentkezni a Köbüki néven elindított tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra, jelentette be Csák János kulturális és innovációs miniszter a Facebook-oldalán.

Vaol.hu

„Keressük együtt a tehetségeket és ismerjük el a tehetséggondozó tanárokat! A tehetséggondozásban kimagasló munkát végző tanárok havonta nettó 75 ezer forint ösztöndíjra pályázhatnak, amely 10 hónapon át, szeptembertől júniusig jár” – áll a Facebook-bejegyzésben. – Tisztelet a tanároknak, akik a jövő nemzedékeit nevelik. Annak érdekében, hogy minél hamarabb megtaláljuk a tehetségeket, a KIM új tanári tehetséggondozási ösztöndíjat indít Köbüki néven. Az újonnan létrehozott ösztöndíj azt szolgálja, hogy azok a tanárok, akiknek a tevékenysége során a tehetséges gyerekek tovább tudnak tanulni, ki tudnak teljesedni, anyagi támogatást kapjanak – mondta a miniszter. Az ösztöndíj kiterjed a matematikára, fizikára, kémiára, biológiára, földrajzra, magyar irodalomra és nyelvre, történelemre és az ének-zenére. A Köbüki ösztöndíjasok személyét a Nemzeti Pedagógus Karral együttműködésben választják ki a szakemberek – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában