Jubileum

2023.09.29. 21:17

Sárvári Oratórikus Kórus: egész estés előadás a legkedveltebb dalokból - fotók

A 10. születésnapját ünneplő Sárvári Oratórikus Kórus (SOK) egész estés előadáson mutatja be legkedveltebb dalait Neked írom a Dalt című koncertjén, a Sárvár Arénában – a jubileumi est részleteit sajtótájékoztatón ismertették a kórustagok pénteken, az együttes Hang-villa próbahelyén.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

A tájékoztatón Földiné Szabó Zsuzsanna elnökségi tag, a szoprán szólam vezetője elmondta: a koncerten hallható lesz néhány olyan klasszikus kórusmű is, amelyek a júniusi Keszthelyi Dalünnepre – ahol a kórus aranydiplomát szerzett - való felkészülésben kiemelt szerepet játszottak a kórus hangképzésben, elsősorban a szoprán munkájáról, arról hogy a kórusnak új, szép hangszíne lett.

A kórus 16 legkedveltebb dalát adja elő a novemberi koncerten – tudtuk meg Dr. Szalai Ferencné, Jutkától a kórus karnagyától, művészeti vezetőjétől, akinek az alkalom egyben a szerzői estje is lesz, hiszen az elhangzó műveknek ő írta a magyar szövegét, kórusátiratát vagy éppen a zenéjét. Egyúttal azt is megtudtuk tőle, hogy a közel két órás revü műsorban jelenetek, táncok, kórus- és szólóénekek, videóbejátszások is színesítik majd a zenei anyagot. Az est egyik különlegessége, hogy a Zorba, a görög című film instrumentális zenéjére írt szöveget.

Molnár-Kondora Henriett elnökségi tag, a gyerekkar és a kórus tánckoreográfusa a Juniorok jubileumi koncertre való felkészülési munkájáról adott tájékoztatót. Mint elmondta, a gyerekkórus Micheal Jackson Heal the world című dalából készült átiratra tanult be koreográfiát, a kórus férfitagja pedig a Zorba dallamaira ropják majd a táncot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában