Ismét két napon át: szombaton, vasárnap

2023.09.21. 18:28

Savaria táncverseny az Agora – MSH-ban

A hétvégén ismét a tánc fővárosává válik Szombathely: szeptember 23–24-én, szombaton és vasárnap immáron 56. alkalommal rendezik meg a Savaria nemzetközi táncversenyt.

Polgár Patrícia

Szépség, elegancia, táncverseny

Fotó: Unger Tamás

A táncversenyt csaknem 60 éves története során idén először rendezik meg helyi értékként, ugyanis az Agora kezdeményezésére idén beválasztották a Szombathelyi Értéktárba. Negyed évszázad után újra kétnapos versenyre várják a táncok szerelmeseit az Agorában, összesen 600 versenyzőt és több ezer nézőt várnak a hétvégén a sportházba. A két nap során több kategóriában (WDSF Standard – Latin International Open és WDSF Open versenyek, DSE versenyek, valamint klubközi versenyek) mérettetnek meg Európa és a világ legjobb táncosai. A táncverseny részeként rendezik meg az ifjúsági standard-világbajnokságot, ahol négy kontinens 33 országának 60 párosa mutatkozik be. A világbajnokságon egy szombathelyi párosért, Kovács Ádámért és Faludi Elizáért, a Lorigo TSE táncosaiért is izgulhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában