vaol.hu podcast

2023.10.17. 15:17

A KULTivátorKÁVÉ vendége Pásti József, ikervári művelődési ház és könyvtár vezetője

Pásti József az ikervári művelődési ház és könyvtár vezetője, a helyi értéktár bizottság elnöke – jövőre ünnepli igazgatóságának 40. jubileumát.

Merklin Tímea

Fotó: Szemes Dániel

Podacastünkben arról beszélgettünk, milyen kihívásokkal kellettszembe néznie az elmúlt négy évtized alatt, mivel az intézmény többször átalakult, annak idejében egyre több és több, nagyobb és nagyobb feladatokat adva. Pásti József szívesen mesélt a helyi oktatásban, kultúrában és értékőrzésben betöltött szerepéről, azon belül versmondásról, a színkörről, melynek rendezője is, sőt maga is játszik – a karakterének megfelelő alakításokat láthat tőle a közönség. Azt is megtudhatjuk, hogy mi az a József pohár, mi van az ikervári kastéllyal, miért egyedülálló az ottani Batthyány-szobor, az ikervári kultúra miként villant meg nem egyszer országos szinten, és Pásti József hogyan érti azt, hogy „a csúcson kell abbahagyni”. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában