Kultúra

2023.10.08. 14:00

Cosplay, matcha tea és gésafrizurák – a 15. Japán napot rendezték Szombathelyen

Tizenötödik alkalommal hozta el Japánt Szombathelyre a Magyar-Japán Baráti Társaság – Szombathely. Az AGORA – Művelődési és Sportház színpadán, a nagyteremben, a galérián, az előtérben és még az épület előtt is választhattak szombaton a programkínálatból a látogatók.

Tóth Katalin

Forrás: Szendi Péter

Ottjártunkkor az előtérben sorban álltak a vendégek, hogy sushi-t, japán italokat és street foodot kóstolhassanak, a nagyteremben foglalkozásokba kapcsolódhattak be, miközben a színpadon a Leo Karate Do SE tartott bemutatót. Sugimori Eriko például egy hagyományos japán kézművestermék, a zsinórdísz készítésébe avatta be az asztalához ülőket – dekoratív csomókat kötöttek. Tőle nem messze készültek a gésafrizurák, a japán tetkók és a festett pólók, a gyerekek anime és manga figurákat színezhettek. 

Prémium minőségű matcha és sencha teákat ízlelhettek és vásárolhattak és játékokat próbálhattak ki az érdeklődők. Sokan megálltak Ekk István hosszú standjánál: az okleveles agrármérnök, bonsai kertész japán juhart, japán fenyőt, tiszafát és jegenyefenyőt, gránátalmát is felsorakoztatott az asztalokon. Közben a ninja és szamuráj hagyományokat ötvöző Bujinkan Ninjutsu harcművészeti bemutató következett a színpadon a szombathelyi White Dragon Dojo jóvoltából és „cosplay” bemutatóra készült egy jelmezes soproni csapatanimék, mangák, nyugati képregények, videojátékok karaktereit megjelenítve. A különleges costume play előadó-művészeten kívül újdonságként a japán tetoválásokkal is megismerkedhettek a látogatók. Hagyomány az Ataru-koncert a Japán-napon: a dobszínház látványos produkciója zárta a szombatot. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában