Hatvan év, több mint hatvan emlék

2023.10.01. 08:21

Hatvan év, több mint hatvan emlék címmel nyílt kiállítás az Agorában - fotók

Hatvan év, több mint hatvan emlék címmel nyílt kiállítás az AGORA - Művelődési és Sportház 60. születésnapja alkalmából az intézmény galériájában.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Legendás táncversenyekről, a 2012-es szombathelyi Omega koncertről, a Qimby együttes első “sportházas” fellépéséről is találni Vas Népe cikkeket, fotókat a Művelődési és Sportház galériáján nyílt “60 év 60-nál is több emlék” címet viselő tárlaton. Helyet kaptak mellette plakátok, aláírások, fényképek, egyéb relikviák. 

A kiállítás egyébként az AGORA Savaria Nonprofit Kft. jelenlegi és az intézmény jogelődjeinek egykori munkatársainak lázas kutatómunkájának köszönhetően állt össze. Szirmai Judit, a sportház egykori művelődésszervezője köszöntőjében beszélt akkori tervekről és “tető alá hozott” előadásokról, de úgy érzi, legnagyobb köszönet mégis a közönséget illeti: az érdeklődő, kultúraszerető szombathelyi közönséget. Abból pedig 2023 szeptemberének utolsó estéjén sincs hiány. 

Ennek azért köze lehet ahhoz a tényhez is, amelyet aztán a kiállításmegnyitón Horváth Soma alpolgármester, később pedig Nemény András polgármester is megemlít beszédében: az AGORA- Művelődési és Sportházhoz mindenkinek köze van, mindenkinek van hozzá fűzött élménye és emléke - generációk óta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában