Beszélgetősorozat

2023.10.31. 08:00

Vallomás a hazáról nyolc percben - A Vasvári Játékszín Egyesület sorozata jövőre is folytatódik

Folytatódott A Haza szép című beszélgetősorozat, amelyet a Vasvári Játékszín Egyesület szervez 1999 óta. Az Ezredes Kávéházba várták az érdeklődőket, ahol egy pedagógus, egy sportszervező, egy zenész, egy hosszútávfutó, egy polgármester és egy „kereső” ember is szerepelt a meghívottak között.

Pogács Mónika

Jobbra köszöntőt mond: Gergye Rezső

Forrás: VN/VJE

A házigazda egyesület nevében Gergye Rezső tartotta kézben az estét, korábbi alkalmak gondolatait idézve bevezetőként: – Hazára találtam… A hazám az érzelmi bölcsőm… Ma este jó volt magyarnak lenni… Gyakran úgy ítélkezünk, hogy nincs elég ismeretünk, tudásunk… Nincs meg a fiatalokhoz a csatorna… Minden szép, amit szépnek akarunk látni… – és így tovább. A vendégek ezúttal saját hazaképükről vallottak: nyolc percben. Kovács Janó énekkel hangolta a jelenlevőket, aztán Nagy Ferenc, Hubay Kinga, Szőllösi Judit, Holler Ferenc észrevétlenül kapcsolódtak egymáshoz, a később befutó, kórházból érkező Tuli Lajos Máté verseiből olvasott fel – szinte könnyekig meghatódott, hogy itt lehet. Közösség alakult ki a kávézóban. Búcsúzóul Gergye Rezső elmondta: legközelebb jövőre, január 10-én lesz „Haza szép” beszélgetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában