Koncert

2023.11.27. 17:06

Csöndbe mártott dallamok, egyszeri alkalom: közeleg a kőszegi Cirákulum-advent

Nincsen advent a kőszegi Cirákulum koncertje nélkül. Ráadásul ez lesz az utolsó, megsokszorozódik a várakozás.

Ölbei Lívia

Cirákulum-klubkoncert

Fotó: © Cseh Gábor

Sokszor éreztük úgy, hogy a várszínházi bemutatók éppen úgy osztják az évet, mint a karácsony. És úgy várjuk az összes premiert, mint az ünnepeket. Hasonlóképpen vagyunk a Cirókából újjászületett Cirákulum adventi föllépéseivel is. Az idén Puha ködve burkolózva címmel, ha igaz, Szabó T. Anna versét idézve várják az adventi közönséget a Jurisics-vár lovagtermébe: a Cirákulum-mirákulum egyben az együttes utolsó koncertje. Nemrégiben megtartották az utolsó klubkoncertet a KÖSZ-ház nagytermében, ahogyan szokták, „batyus alapon”, megzenésített versekkel, meglepetésekkel, Trifusz Péter finom-érzelmes-informatív konferálásával, Gelencsér Ildikó fölfénylő hangjával (titkon régóta sejtjük, hogy madár lakik a torkában).

Az adventi Cirákulum-koncert december 16-án 18 órakor kezdődik. Megsokszorozódik a várakozás – és a vágyakozás, hogy jöjjön el, ne érjen véget. Persze, akkor mire várnánk? „Puha ködbe / burkolózva / mint a téli / csillagok / néznek – / titkon sejted őket – / gyermekarcú / angyalok. / Érthetetlen, / hallhatatlan, / csöndbe mártott / dallamok – (...)”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában