Szép számmal érkeztek

2023.11.05. 15:44

Eső sem riasztotta el a vásárlátogatókat Szent Márton-napi vásár második napján - fotók

A délelőtti égi áldás sem jelentett akadályt, hogy érkezzenek vendégek a Vasi Skanzenbe, a Szent Márton-napi vásár második napján. Szép számmal voltak jelen Gryllus Vilmos: Őszi daloskönyv című gyerekkoncertjén is.

Vaol.hu

Forrás: SVH

Sokan telefonáltak: "Ugye nem marad el a Gryllus-koncert?", tudtuk meg a portán. Kora délutánra felszakadozott a felhőzet, és ez is meghozta a vásárlátogató kedvet. Első alkalommal zenélt a Szent Márton-napi vásáron a Háklár Banda, s bár a technika ördöge rövid szünetre intette őket, koncertjük így is fantasztikus volt. A Szima-malom előtt körtáncot lejtett a Kerék Anikó és Györgypál Éva vezette tánccsoport, a malomban pedig kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket.

Doktor Zsuzsanna népi kézműves gyöngyszövést tanított. Karkötőket készítettek maguknak a Bonyhádi lányok, Lotti és Emma, akik szüleikkel visszatérő látogatói a vásárnak. A KALÁSZ egyesület szervezésében a höveji csipkehímzést gyakorolhatták a merészebbek. Sziklai Luca pedig a mézeskalács-díszítés rejtelmeibe avatta be a vendégeket. Kmellár Viktória néprajzos muzeológus tárlatvezetést tartott, és szó esett az őszi-téli faápolásról is Drimmer Márton közreműködésével. Koncertezett a Cimbali Trió is, és aki érzett magában kellő bátorságot, rophatta a táncot a Sárarany Zenekar talpalávalójára. A vásárt a Reményik Iskola, a Vasi Legényczéh és a Szőkös Néptáncegyüttes, Napnyugattól Napkeletig című folklórműsora zárta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában