Előadás

2023.11.05. 20:59

„Kitört a háború, és dúl” – Jákon is - fotók

Jákon is bemutatták Petőfi Sándor vígeposzát, A helység kalapácsát a helyi, a szentgotthárdi és rábagyarmati színjátszók.

Merklin Tímea

Forrás: MT

Nem kisebb sikerrel játszották, mint az első előadást Szentgotthárdon, itt is hálásak voltak a nézők. Sok tapssal díjazták a jeleneteket, és a főbb szerepekben a földijeiket, minthogy a Szélestenyerű Fejenagyot játszó Gergely Ákos mellé beugrott Szemérmetes Erzsóknak ebben az előadásban a felesége, Kecskés Andrea, aki kevéssel a produkció előtt tudta meg, hogy szerepelni fog. Nem különben a szentgotthárdi narrátor Papp György, akit az első előadás előtt csábítottak el, hogy közvetítse a 19. századi veretes nyelven Petőfi szóvirágait e témában: „Kitört a háború, és dúl. Szemérmetes Erzsók csapszéke lőn a csatatér.” 

Az előadás után a rendezőnek, Hrabovszky-Orth Katinkának Tóth Ernő polgármester köszönte meg a munkáját egy nagy virágcsokorral, és hogy a jáki közönség is megismerhette ezt a modern köntösbe öltöztetett régi klasszikust. A színjátszók utána hatalmas tortával is megajándékozták Katinkát, mert születésnapja is volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában