Különleges szállítmány

2023.11.23. 17:30

Schrammel Imre életművének újabb alkotásával gazdagodott Szombathely - fotó, videó

Megérkeztek Szombathelyre Hegyeshalomról a korábban a határátkelő főépületét díszítő kerámia reliefek, amelyek a Kossuth-díjas művész alkotásai.

Csabai Bernadett

Czenki Zsuzsanna a Savaria Múzeum általános igazgatóhelyettese

Fotó: © Cseh Gábor

Amint megírtuk, Schrammel Imre domborművei kerültek elő a lebontásra váró hegyeshalmi határátkelő főépületében. A helyi polgármester értesítette a szombathelyi Savaria Múzeumot, így sikerült megmenteni az alkotásokat.

A kerámia reliefek különleges szállítmánya csütörtökön érkezett a Vasi Múzeumi Látványtár Központi Raktárbázisába. Több mint ötven, gondosan becsomagolt raklapon szállították az értékes alkotás darabjait.

Czenki Zsuzsannna, a Savaria Múzeum általános igazgatóhelyettese, a Schrammel-gyűjtemény vezetője elmondta, körülbelül 60-70 négyzetméternyi kerámiáról beszélhetünk, aminek hatalmas súlya van, így a a Savaria Múzeum gyűjteményében nem lehetséges a relief elhelyezése.

A továbbiakban a szombathelyi főépítész és a városvezetés dönt majd arról hova kerüljenek a városon belül az alkotások, hogy a nagyközönség is megcsodálhassa.

– Addig pedig teljes biztonságban őrizzük ezeket a reliefeket a Savaria Múzeum Régészeti Raktárbázisában – zárta gondolatait az igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában