Hegedűművész és múzeumpedagógus

2024.01.12. 18:54

A kultúra lovagja címre terjesztették fel

Az egyetemes kultúra lovagja címre terjesztették fel Jankovics Zoltán hegedűművészt, zeneszerzőt, tanárt és múzeumpedagógust.

Vaol.hu

Szent Márton témájú foglalkozást tart gyerekeknek

Fotó: Cseh Gábor

 Jankovics Zoltán négyéves kora óta tanul zenét. A művészeti szakközépiskolában dőlt el, hogy hivatásos zenész lesz, a Bécsi Zeneakadémián kezdett komponálni. Bécsben nagy sikerrel mutatták be Anastazio című barokk kamaraoperáját. Ennek köszönhető, hogy a Bécsi Állami Operaház Zeneszerzői Egylet tagjává fogadta. Itthon a Capella Harmonico Barocco nevű együttesével többször is koncertezett Szombathelyen.

A Savaria Múzeum múzeumpedagógusaként és a Martinus Vallási és Kulturális Egyesület tagjaként római korral, katonai hagyományőrzéssel kapcsolatos foglalkozásokat tartott gyerekeknek. Szent Márton püspökké szentelése emlékére írt, Sancti Martini – A lélek muzsikája című darabját a Vivace Kamarazenekar előadásában 2022 novemberében hallhatta először a közönség a Szent Márton-templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában