Elismerés

2024.01.21. 14:00

Az év fúvósa: Karvalics Zsolt

Karvalics Zsoltot választották Az év zenészének a Városi Fúvószenekar újévi koncertjén.

Tóth Judit

Forrás: Jámbori Tamás

Már hagyomány, hogy a Városi Fúvószenekar újévi koncertje nyitja meg a kulturális évadot a városban. A rendezvény idén is telt ház előtt zajlott a Városi Sportcsarnokban, a remek hang- és fénytechnikának köszönhetően minőségi muzsikát élvezhetett a közönség. Idén első alkalommal ítélték oda Az év zenésze díjat: az elismerést Karvalics Zsolt vehette át Sándor Ágnes egyesületi tagtól. 

Zsolt a zenekar oszlopos tagja, eufóniumon játszik, elhivatottsága és szorgalma példa minden körmendi fúvós számára. Gyermekkora óta zenél, pályafutását a helyi zeneiskolában kezdte. Elkötelezettségét jelzi, hogy 2006-ban is azok közé tartozott, akik az akkortájt széteső zenekart újra egyesítették, fennmaradását biztosították. 

 Zsolt húzóereje a fúvós egyesületnek, a közösségi munkából is komolyan kiveszi a részét: segít, ötletel, megvalósít. Az egyik legszorgalmasabb és leglelkiismeretesebb tag, amit az is bizonyít, hogy a tavalyi évben minden egyes szereplésen számíthatott rá a zenekar.

-A díj alapításával hagyományt teremtettünk. Tavaly év végén először szavaztunk az év zenészéről, a tagok Karvalics Zsoltot tartották méltónak a díjra. A célunk az, hogy elismerjük azokat, akik az év folyamán kiemelkedő zenekari munkát végeznek, hiszen tudjuk, hogy a közösség összetartása, a próbákon, szerepléseken való részvétel, a különböző háttérfeladatok ellátása óriási kötelezettséget jelent és olykor lemondásokkal is jár. Minden zenekar tagnak köszönet jár a munkáért. Többen azonban még ezeken felül is extra felelősséget vállalak a közösségen belül, az ő példamutató teljesítményüket ismerjük el ezzel a díjjal - mondta az újonan alapított díjról Sólyom Frida egyesületi elnök. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában