Valaki vigyázott rá

2024.01.04. 18:51

El Camino: előadás a Szent Anna-házban

Szinte mozdulni sem lehetett a Szent Anna-ház előadótermében csütörtök délelőtt: El Camino címmel Wiktoráné Szerdahelyi Emília nyugdíjas pedagógus osztotta meg a közönséggel a zarándokút során szerzett lenyűgöző élményeit.

Csabai Bernadett

Wiktoráné Szerdahelyi Emília osztotta meg élményeit a népes közönséggel

Fotó: Szendi Péter

 El Camino, azaz a Szent Jakab-út a világ harmadik legfőbb keresztény zarándokútja, évente több mint százezren indulnak el rajta. A legnépszerűbb, Saint-Jean-Pied-de-Porttól kezdődő francia út 780 kilométer hosszú. Wiktoráné Szerdahelyi Emília képek vetítésével és tárgyak bemutatásával elevenítette fel saját zarándokútjának pillanatait. 

Csodálatos tájakat érintett, olykor szakadó esőben gyalogolt több tíz kilométert, zarándokszállásokon aludt majdnem száz másik vendéggel egy szobában, nem mindennapi élményekkel gazdagodott az El Camino során. – Az egész úton azt éreztem, hogy valaki vigyáz rám – osztotta meg a közönséggel. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász pedig továbbra is elkötelezett az ilyen jellegű események szervezése mellett, hogy segítse a közösséget különleges élményeik megosztásában. 

A Kalandozás a világban sorozat folytatódik és időről időre újabb utazókat és történeteket mutat be mindazoknak, akik nyitott szívvel vágnak neki az ismeretlennek, hogy megtapasztalják a kultúrák sokszínűségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában