Emléknap

2024.02.01. 08:00

A sárvári Tinódi Gimnáziumban is a lantos krónikásra emlékeztek

Kedden minden a Sárváron meghalt lantos krónikásról, Tinódi Lantos Sebestyénről szólt: ahogyan arról lapunk is beszámolt, a várparkban városi megemlékezést tartottak a tiszteletére. A Tinódi Gimnáziumban a diákok tematikus napon emlékeztek meg Tinódiról és a 16. századi életmódról, de kihirdették a Tinódi-Szeibert képzőművészeti pályázat eredményeit is.

Polgár Patrícia

Némethné Rádl Krisztina iskolaigazgató és Kondora István polgármester a díjazottakkal

Forrás: Sárvári Tinódi Gimnázium

A Tinódi-emléknapon nem csupán a várparkban, a gimnáziumban is tartottak emlékműsort, mellette előadásokkal, vetélkedőkkel, bemutatókkal elevenítették fel a 16. század eseményeit, melyek döntően határozták meg nemcsak Sárvár, hanem Magyarország történelmét is. Az iskolában vendégeskedtek a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjai, akik élő történelemóra keretében tartottak rövid bemutatókat, ahol a diákok megismerhették a ruházatot és a fegyverzetet. A Tinódi-napon kihirdették a Tinódi-Szeibert pályázat eredményeit is. A képzőművészeti kategóriába olyan képeket vártak, amelyek szimbólumok segítségével bemutatják az alkotó személyiségét, személyiségének sokszínűségét. Idén Gál Karolina 9. b és Őri Dorka 10. a osztályos tanulók lettek a díjazottak. A verspályázaton Marton Márton 9. b osztályos tanuló érdemelt díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában