Mese a Vasi-Hegyhátról

2024.03.05. 08:00

Szárnyaljon a fantázia! - Meseíró pályázatot hirdet a Vasvár Népfőiskola

A mese helyszínét a Vasi-Hegyhát térségéből kell kiválasztani.

Csabai Bernadett

A Vasvár Népfőiskola izgalmas meseíró pályázatot hirdet, melynek keretében az általános iskolás 5-8. évfolyamos diákok 3 fős csapatai lehetőséget kapnak kifejezni kreativitásukat és mesemondó képességeiket – olvasható közösségi oldalukon.

Mese a Vasi-Hegyhátról

A történet és a cselekmény szabadon választható, viszont a beadott pályamunkának tartalmaznia az alábbi szavak közül legalább tízet: gereben, kockásliliom, aranysakál, havasszépe, kulcs, vaskohó, királykisasszony, vasorrú bába, szüreti bál, drón, ökörszekér, fémkereső, holdsarló, vár, napfogyatkozás, vindő.

A mese helyszínét és/vagy helyszíneit is a Vasi-Hegyháton található helyszínek közül kell kiválasztani. Ezek közé tartoznak a vasvári sánc, hegyhátszentpéteri tájház, Hegypásztor pincék, gersekaráti tó, bérbaltavári őslény lelőhely, olaszfai Kneipp vizesház, petőmihályfai szőlőhegyi kápolna, Jeli arborétum, Szentkút, és Kígyókirály. Március 8.-áig várják a műveket a [email protected] címre Word formátumban, A mese terjedelme min. három, max. öt A4-es oldal lehet, 12-es betűtípussal, Times New Roman stílusban, 1,5-ös sortávolsággal, normál margókkal. A legjobb mesét egy 25.000 forint értékű éttermi ajándékutalvánnyal díjazzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában