Koncert

2024.03.05. 14:21

Teltházat csinált a Bëlga Szombathelyen - fotó, videó

Hosszú sorok kígyóztak az MMIK előtt szombaton este, mindenki alig várta, hogy egy igazi „életérzéshez” kapcsolódjon.

Gáspár Eszter

Forrás: VN

Fotó: © AsiaWire

Kétségtelen, hogy kevés magyar zenekarnak van ennyi emlékezetes nótája és három akkora himnusza, amelyre korosztálytól függetlenül mindenki egy emberként ugrál. A Bëlga remekbe szabott első albumja után a Jön a gólem,a Bokorpuszta/Zsolti, A béka és a Zigilemez albumok is tökéletesen illeszkednek az életműbe, így a mostani koncertnek is a gerincét alkották az első bő öt év alatt (2002–2007) elkészült nóták, amelyek közül a FIZETÉSNAP-ra mindenki együtt csápolt a fiúkkal. A Szerelmes vagyok című sláger pedig igazi gyógyírként hatott a szentimentális lelkekre. A közönséget ugyanúgy megmozgatta a nóta, akárcsak másfél évtizeddel ezelőtt, hiszen a szerelem érzése örök és múlhatatlan.

Felcsendült a rendőrmunka is, közösen énekeltük: A rendőrmunka nagyon durva és veszélyes! Egyszóval, egy feledhetetlen koncerten vehettünk részt!

© Cseh Gábor
Forrás: VN

De ki is az a Belga?

A Bëlga – ha valaki esetleg nem tudná – 1998-ban alakult magyar formáció, 1999 óta folyamatosan koncerteznek. Ezidáig 14 nagylemezt, egy koncertlemezt, két remixalbumot, egy karaoke DVD-t és megannyi klipet jelentettek meg. A Bëlga tagjai DJ Titusz, Még5lövés, Bauxit és Tokyo, valamint DJ Marvin és MC Fedora. 

A Bëlga az összes jelentős fesztivál nagyszínpadján megfordult már, munkásságukat eddig Fonogram-, Viva Comet- és Magyar Klipszemle díjakkal is értékelte a szakma. Ha lemaradtál volna a koncertről, nem kell aggódni mert március 8-án Nőnap alkalmából szintén ismert magyar fellépő érkezik az MMIK-ba, Péterfy Bori és a Love Band szórakoztatja a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában