Báli belépő: viseletben

2024.04.14. 20:15

A Kőszegi Ostromnapok Egyesület szervezte a mulatságot

Mintegy másfél száz hagyományőrző töltötte együtt a szombat estét a Kőszegi Ostromnapok Egyesület által szervezett mulatságon. A rendezvény fővédnöke Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlése elnöke volt, a vendégeket Básthy Béla polgármester is köszöntötte.

Vaol.hu

A Jurisics-vár lovagtermében rendezett esten fellépett a Be-Jó történelmi táncegyüttes; vezetőjük Horváth Márta

Fotó: Unger Tamás

A 16. századi török–magyar kor emlékét őrzi és játssza újra a mintegy negyven tagot számláló Kőszegi Ostromnapok Egyesület. A szombati mulatságot azzal a hagyományteremtő céllal szervezték, hogy még a szezon kezdete előtt lehetőséget biztosítsanak a találkozásra, beszélgetésre, kikapcsolódásra. A szervezők mindenkitől azt kérték: viseletben érkezzenek a rendezvényre. Előzetesen közel másfél százan fogadták el a meghívást, elsősorban a nyugati országrészből – Sárvárról, Nagycenkről, Várpalotáról, Dunakesziről – érkeztek hagyományőrzők. A következő hónapokban valamennyi településen lehet találkozni a Kőszegi Ostromnapok Egyesület tagjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában