Tárlat

2024.04.06. 09:00

Apa-lánya kiállítás a Nádasdy-várban - Megnyílt Pintér Csaba és Pintér Vanessza közös tárlata Sárváron - fotók

Családias hangulatban nyílt meg Pintér Csaba és Pintér Vanessza közös, valóban családi, apa-lánya kiállítása a Nádasdy-vár Folyosógalériáján. A tárlat az alkotók elmúlt években készült festményeiből és fából készült alkotásaiból válogat

Polgár Patrícia

Forrás: Benkő Sándor

Pintér Csaba nem először állít ki Sárváron a Nádasdy-várban, az azonban eddig még nem fordult elő, hogy lányát, a most 16 éves Vanesszát kiállítóként is magával hozza. Mint azt Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója a megnyitón elmondta, nem meglepő, hogy Vanessza figyelve édesapja katartikus alkotási folyamatait, hamar meglelte örömét az alkotásban. Amellett, hogy középiskolás még, tanulmányai mellett képzőművészektől lesi el a festészet fortélyait.

Édesapját, Csabát a festészet mellett mindig is a fa iránt szerelem mozgatta, az anyaggal való munkát választotta hivatásának, ám az egyszerű asztalosmesterségnél mindig többre vágyott. Gyermekkora óta faragott, felnőttként fontossá vált számára a fa megőrzése, így Bécsben és Magyarországon is több helyen tanult az anyag tartósításáról, restaurálásáról. A restaurátori munka visszaköszön az alkotó művein, gyakran használ aranyozott díszítéseket a faragott tükör- és képkereteken. A kiállítás május 5-ig megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában