Találkozó

2024.04.05. 07:00

Félszáz írópalánta - Székelyföldről, Felvidékről, Szerbiából is jöttek Sárvárra

Idén ismét csaknem félszáz tehetséges íróés költőpalánta érkezett Sárvárra, a 47. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat táborába. A pályázat gálaműsorral egybekötött díjkiosztóját csütörtökön tartották meg a Sárvári Tinódi Gimnázium Medvegy Antal Dísztermében.

Polgár Patrícia

Azért jöttek a diákok, hogy „tanulhassanak a nagyoktól”

Fotó: Benkő Sándor

Idén Magyarország mellett három magyarlakta területről, Székelyföldről, Felvidékről és Szerbiából is érkeztek diákok (összesen negyvenketten) Sárvárra, hogy „tanulhassanak a nagyoktól”. A csütörtöki díjkiosztót három félnapos műhelymunka előzte meg, ahol a diákok alkotásaikkal kapcsolatban a magyar irodalmi élet nagyjaitól kaphattak tanácsokat. 
A díjkiosztót megelőzően a vers és próza kategóriák nevezői névsorban, egymást követően álltak színpadra, hogy felolvassák, elszavalják alkotásaik egy részét vagy egészét – soraikban folyt a vér a falról, szülők vacakoltak a Tisza-tónál és költők ültek a kerekasztal mellett. Végül következett az eredményhirdetés és a díjak átadása. Idén vers kategóriában arany minősítést kapott: Maróti-Agóts Mátyás (Budapest), a kategóriában a pályázók Nagy Benedek Máténak (Szeged) ítélték oda díjukat.
 A prózaírók közül a zsűri Szőlősi Blankát (Balatonalmádi) és Homoki Lilit (Budapest) jutalmazta arany minősítéssel, a pályázók díját és végül Sárvár város különdíját is az egyedüli vasi táborozó, Horváth Márk Sándor nyerte el. Tanulmány kategóriában Lázár Bánk (Budapest) érdemelte ki az arany minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában