Locsolás Vaskeresztesen

2024.04.01. 14:00

Rózsavízből és vödörből is kaptak a keresztesi virágszálak, hogy el ne hervadjanak - fotók

Húsvéthétfőn délelőtt hagyományosan közös locsolásra gyűltek össze a vaskeresztesiek a 10 órai szentmise után.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Ébredj, lélek, új örömre húsvét reggelén, győzött a sötétség hatalmán, s úrrá lett a fény. Nem rejti a sír mélysége, a Megváltó él, újjászületett az élet, s benne a remény!” Verssel kezdődött a hagyományőrzők műsora a Vas-hegy lábánál lévő színpadon: először, dacolva a nagy széllel, a legkisebbek mutatkoztak be húsvéti mondókákkal, tánccal, énekkel magyarul és németül. Krancz Adél és Eberhardt Szabina készítette fel őket, és maguk is részt vettek az előadásban. Miután a kisfiúk meglocsolták a kislányokat, az ifjúsági csoport műsora következett, és ugyancsak locsolással ért véget: rózsavízből és vödörből is kaptak a keresztesi virágszálak, hogy el ne hervadjanak.

Közben a nyuszi, hallva a gyerekek szép énekét, lejött a hegyből és észrevétlenül elpotyogtatta tojásait a színpad mögötti zöld területen. Tojáskereséssel ért véget a tavaszi közösségépítő alkalom a német önkormányzat, a hagyományőrzők és az önkormányzat szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában