Koncert

2024.05.25. 12:39

Remek ötlet volt a Fúvós Metamorfózis, minőségi megvalósítással - Omegát játszottak a kőszegi fúvósok

Nagy sikerű Omega-emlékkoncertet adott a város fúvószenekara a Jurisics-vár szabadtéri színpadán.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: S. T.

Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz és elvonultak a fellegek a Vas vármegyei kisváros fölül, így szabadtéren tudták megrendezni azt a koncertet, mellyel az Omega együttes közel 60 esztendős pályafutását szerették volna felidézni. Az az igazság, hogy Kőszeg Város Fúvószenekara 2012-ben már előadta a híres banda „Léna” című számának feldolgozását, és azt akkor a helyszínen hallgatta meg Benkő László. Azóta sajnos már nem csak ő, hanem Kóbor János és Mihály Tamás is az „égi” Omegát erősíti, így a mostani fúvóskoncerttel rájuk is emlékeztek a kőszegiek. Amúgy az ötletgazda Szilágyi Miklós karnagy volt, aki fél éven át próbálta a programot a zenekarával. 

Aztán szinte a teljesen megtelt nézőtér előtt nyitányként a Babylon dallamai csendültek fel, ami remek alapot adott a folytatásra. Az pedig csak növelte a koncert élvezeti értékét, hogy a nagy kivetítőn közben egykori Omega koncertek felvételei peregtek, még pedig „Meki” fia, Kóbor Dániel összeállításában. A folytatásban pedig jöttek a kicsik és nagyok számára egyaránt ismert hatalmas slágerek. Például az Ezüst eső, avagy a Nem tudom a neved. Utóbbinál Szilágyi Miklós karnagy még a közönséget is megénekeltette. A rövid szünet után folytatódott az örömzenélés. Látszott, hogy a fúvósok roppantmód élvezik, hogy ezúttal is egy más műfajba kirándulnak, és ebben mérettetik meg magukat. Azt pedig bátran ki lehet jelenteni, hogy nem találtattak könnyűnek, ugyanis egy parádés produkcióval szereztek maradandó élményt a hallgatóság tagjainak. 

Kőszeg Város Fúvószenekara szombaton este 19.30 még egy Omega-emlékkoncertet ad, jó idő esetén a Jurisics-vár szabadtéri színpadán. Magyarország legrégebb óta működő, ma is aktív fúvósai közel 20 számmal várják a nagyérdeműt. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában