Kamionos EB

2017.09.25. 20:54

Kamionos-Eb: Kiss Norbert dobogón

Felemás eredményekkel zárta a kamionos Európa-bajnokság idei nyolcadik, utolsó előtti, Franciaországban rendezett versenyhétvégéjét a német Tankpool24-Mercedes kétszeres Eb-győztes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

 

A szombathelyi pilóta rajtja nem sikerült jól, a német Jochen Hahn elment mellette, az üldözők pedig felzárkóztak. A folytatásban már végig stabilan kormányozta a kamiont, a harmadik helyre hozta be. A második futamot a fordított rajtrácsos szabály miatt a hatodik helyről kezdte. A rajtnál a második kockában álló éllovas cseh Adam Lacko bealudt, sokan megelőzték, majd ütközött is. Ezt kihasználva Kiss Norbert feljött a harmadik helyre. Az élen haladó német Gerd Körber és második helyen autózó spanyol Antonio Albacete addig gyötörték egymást, míg az utolsó körben ütköztek. Éppen annyi rés nyílt közöttük, hogy a szombathelyi pilóta befért közéjük, eléjük vágott és nevető harmadikként megnyerte a futamot.– Az első futamnál elrontottam a rajtot, de a harmadik helyért is sok pont jár – értékelt szombaton Kiss Norbert. – A második versenyen pedig összementek előttem, szerencsém volt. Jól jöttem ki az előttem történt ütközésekből már a verseny elején is. Szerencsére közel tudtam maradni az élen viaskodó kettőshöz. Résen kellett lennem, éreztem, hogy Antonio megpróbál majd előzni – és bejött a megérzés!A szombati kiváló szereplés után Kiss Norbert vasárnap a harmadik legjobb időt autózta az időmérőn. A rajtnál nem tudott megfelelően kigyorsulni, így Hahn elment mellette. Ez a helyezése pedig már nem is változott, negyedikként ért be a célba.– Az időmérős köröm jó volt, de nagyon szoros a mezőny eleje. Szerintem sikerült kiautóznom mindent a Mercedesből, de ezúttal ez csak a harmadik helyre volt elég. Kár, mert részben ezen ment el a versenyem is. A rajtnál aztán újra visszaestünk, előzni meg nem tudtam – fogalmazott csalódottan Kiss Norbert.A francia hétvége utolsó, negyedik versenyén a szombathelyi pilóta a rajt után visszaesett a hatodik pozícióba, a német Sascha Lenz 30 másodperces büntetése miatt jöhetett fel a végén az ötödik helyre. Kiss Norbinak így matematikailag is elszálltak az esélyei arra, hogy 2017-ben újra, harmadszor is Európa-bajnok legyen.– A rajtnál a váltás nem sikerült – értékelt Kiss Norbert. – Aztán nekem jöttek, a jobb hátsó rugóm eltörött, de ehhez képest a kamionom jól tartotta magát. Talán érthető, hogy így már nem tudtam érdemben felvenni a harcot az előttem haladókkal. Bevallom, többet vártam ettől a hétvégétől, de azért gyűjtöttem néhány pontot, ami még jól jöhet Jaramában. A szezonzárón mindenképp Jochen Hahnra és Steffi Halmra kell majd nagyon figyelnem, hiszen a másodiktól a negyedik helyig nagyon sűrű a mezőny, bármi megtörténhet.A FIA kamionos-Eb 2017-es szezonja október 7–8-án a spanyolországi Jaramában zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában