box

2017.09.21. 20:47

Tarolt a Skorpió Box Club

A Skorpió Box Club négy korosztályos ökölvívója négy aranyéremmel tért haza a Testvérvárosok Kupájáról.

Tóth Gábor

 

Kiskunhalason a Bibó István Gimnázium sportcsarnoka adott otthont a régió kiemelt, háromnapos rendezvényének, a 17. Testvérvárosok Kupájának – az alapításának 70. évfordulóját ünneplő Halasi Box Club volt a házigazda. A 20 klub bunyósaiból álló mezőnyt a szlovák Spartak Komarno, a szerb Spartac Subotica-Zsabja és a horvát BK Osije sportolói tették nemzetközivé. A rendezvény rangját jól érzékelteti, hogy a mérkőzésekre kíváncsi volt a korábbi profi világbajnok, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Erdei Zsolt is.

Kiskunhalason a Bibó István Gimnázium sportcsarnoka adott otthont a régió kiemelt, háromnapos rendezvényének, a 17. Testvérvárosok Kupájának – az alapításának 70. évfordulóját ünneplő Halasi Box Club volt a házigazda. A 20 klub bunyósaiból álló mezőnyt a szlovák Spartak Komarno, a szerb Spartac Subotica-Zsabja és a horvát BK Osije sportolói tették nemzetközivé. A rendezvény rangját jól érzékelteti, hogy a mérkőzésekre kíváncsi volt a korábbi profi világbajnok, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Erdei Zsolt is.Vas megyét a Skorpió Box Club négy fiatalja képviselte, és mind a négyen aranyérmet szereztek. A három nap alatt Muhovics Milán (serdülő 48 kg) és Pörge Bálint (serdülő 54 kg) három mérkőzést vívott és nyert meg, míg Oláh-Vadász Antónia (junior 46 kg) és Oláh-Vadász Zoltán (serdülő 41,5 kg) egyaránt két ellenfelénél bizonyult jobbnak.– Elégedett vagyok a sportolóimmal, komoly mezőnyben bizonyították a tudásukat – jelezte Varga Roland, a Skorpió Box Club edzője. – Milán és Bálint is egy-egy meccsét technikai KO-val, a másik kettőt döntő fölénnyel nyerte. Igazi erődemonstrációt tartottak. De mindenki kiadta magából a maximumot – és szerencsére ez eredménnyel is párosult. Ez a forma, erőnlét, motiváltság biztató az előttünk álló országos bajnokságok előtt.A Skorpió BC négy tehetségére felfigyelt a nagykanizsai ökölvívó akadémia is – mind a négyüket szerződtette. Kiskunhalason szerepeltek először kettős színekben. És rögtön a csapatbajnokság második helyére segítették a Skorpió–Nagykanizsa „összefogást”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában