Szombathelyi Futófesztivál

2017.09.21. 20:12

Több száz versenyzőt várnak a Szombathelyi Futófesztiválra

SZOMBATHELY Nagyszabású futóversenyt rendez vasárnap délután a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Szombathelyi Egyetemi SE. Többek között Magyarország 2017. évi 10 km-es Utcai futóbajnokságot Híres László mesteredző emlékére.

Pum András

A 10 kilométeres futást tavaly Farkas Dáriusz nyerte Fotó: SZoESE

A IV. Szombathelyi Futófesztivál versenyközpontja az ELTE Savaria Egyetemi Központban lesz (Károlyi Gáspár tér 4). A program több önálló részből tevődik össze. Az amatőrök félmaratonjával kezdődik 12.55-kor. A mezőny kifut a Vadász vendéglőig, majd a Pásztor csárdánál fordulva három kör után jön vissza a célba.

A 10 kilométeres futást tavaly Farkas Dáriusz nyerte Fotó: SZoESE

Aztán 13 órakor veszi kezdetét Magyarország 10 km-es utcai futóbajnoksága az igazolt versenyzők részére. Az ob-val Híres László mesteredzőnek is emléket állítanak, aki 1983 és 1984 között dolgozott Szombathelyen. Majd a gyerekek következnek, 13.50-kor rajtol a 2023 méteres váltóversenyük. Azért ennyi, mert a verseny a Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 védnöksége alatt zajlik. Utána, 14.10-től azok az amatőrök következnek, akik a 10 km-es futást választották – ezzel párhuzamosan bonyolítják a babakocsis futást is. Utóbbira olyan apukákat, anyukákat várnak, akik babakocsit tolva tetszőleges tempóban, tetszőleges távot teljesítenek. Ugyanekkor rajtol a 4x2,5 kilométeres váltófutás, női és férfi csapatokkal. Körülbelül 15.40-kor indul a babafutás (táv 10–20 méter), ide 3 év alatti gyerkőcöket várnak, és ugyanekkor szintén apróságok részére futóbiciklis futamot indítanak. Az egyetemnél csúszda és játékvár is várja a kisebbeket. Idén a Bohócdoktor Alapítványt is támogathatják a futók. A rajtnál valamennyi induló – kaució fejében – egy chipet kap, amelyet a célbaérkezés után visszaad. A letétbe helyezett pénzt – vagy tetszőleges összeget – a versenyközpontnál lévő urnába dobva lehet segíteni az alapítványt. Kívés István versenyigazgatótól megtudtuk, nagyjából 600-650 résztvevőre számítanak. Fontos információ, hogy a 10 km-es verseny útvonalán – Gagarin út, Jókai út, Brenner Tóbiás körút, Nárai út, Körmendi út – félpályás útlezárással egyirányú lesz a forgalom, csak közvetlenül az egyetem előtt lesz teljes útlezárás. Fontos információ, hogy a református templomba 9 órai misére érkező hívők a szokott módon autóval is behajthatnak, de a szervezők kérik, lehetőség szerint időben érkezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában