Teke

2017.10.05. 09:00

Címvédésre készül a répcelaki tekecsapat

RÉPCELAK, MÜNCHEN Csütörtökön kezdődnek és vasárnap zárulnak a küzdelmek a tekézők harmadik számú európai tornáján, NBC Kupában. A Répcelaki SE címvédőként indul.

Horváth Erika

avalyi emlék, amikor megnyerte az NBC Kupát a Répcelaki SE tekecsapata Fotó: Répcelaki SE

Szerdán kelt útra a Répcelaki SE férfi tekecsapata Münchenbe, a XVI. NBC Kupa színhelyére. Kiss Zsolt sorozatban ötszörös magyar bajnoki bronzérmes együttese hatodszor indulhat a harmadik számú kontinenstornán, amelyen eddig háromszor állt dobogón: a 2014-ben harmadik, 2015-ben második, tavaly pedig első lett. A vasiak tehát címvédőként vehetik fel a harcot riválisaikkal. A férfiaknál az idei NBC Kupán 16 országot 27 csapat képvisel.

– Címvédőként nagy a teher rajtunk, várják tőlünk a jó eredményt, hogy most is odaérjünk a dobogóra – mondta szerdai elutazásuk előtt Kiss Zsolt, a répcelakiak edzője, szakvezetője.

– Természetesen mi is erre pályázunk, de rajtunk kívül mások is. Nagyon erős a két német gárda, a horvát Eszék, a szlovén Maribor, az osztrák Orth an der Donau, de a Győr-Szol együttese is. A legfőbb célunk, hogy ismét jól szerepeljünk és legalább a harmadik helyet megszerezzünk – hiszen akkor újra indulhatunk a Bajnokok Ligájában. A felkészülésünk, az eddigi öt bajnoki fordulóban elért eredmények alapján úgy érzem, erre bőven megvan az esélyünk. Információnk szerint a müncheni pálya kiváló. Szerintem 3700 csapatfa kell az elődöntőbe jutáshoz, erre képesnek is tartam a csapatunkat, de akár a címvédésre is.

Tavalyi emlék, amikor megnyerte az NBC Kupát a Répcelaki SE tekecsapata Fotó: Répcelaki SE

A szerdai napon akkreditáció, technikai értekezlet és a megnyitó szerepelt a programban. A selejtezőket csütörtökön és pénteken bonyolítják le nyolcsávos pályán. A répcelakiak közül három játékos csütörtökön – 12.10-kor, 15.40-kor, illetve 19.10-kor – kezd, a másik három pénteken 10.20-tól, 15.00-től, illetve 18.30-tól gurít. A 27 csapatból a selejtező összesítése után a legjobb négy juthat a szombati (10.00) elődöntőbe, közülük a két vesztes játssza majd vasárnap (9.00) a bronzmérkőzést, a két győztes pedig 13 órától a döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában