Red Devils

2017.10.05. 10:00

Húszéves a Red Devils!

KÖRMEND Szombaton a Körmend–MAFC bajnoki meccs után nagyszabású bulival készül megünnepelni alakulásának 20 éves évfordulóját a Red Devils Szurkolói Csoport.

Tóth Gábor

Két alapító tag, Vass László és Nagy Gábor – 1996-ban, a bajnoki cím ünneplése közben Fotó: Red Devils

A körmendi kosárlabdacsapat mérkőzésein soha nem volt probléma a hangulattal – szervezett formában azonban 1997 óta „dolgoznak” a drukkerek, ugyanis abban az évben alakult meg a Red Devils Szurkolói Csoport. Tizenöt fiatalember – Nagy Gábor, Liziczai Zsolt, Unger Szabolcs, Horváth János, Kiss Gábor, Németh Szilveszter, Szentesi Krisztián, Vass László, Kocsis András, Farkas György, Vaspöri Ádám, Horváth Péter, Kolozsváry Károly, Horváth Károly, Bucsi Péter – gondolta úgy, hogy ideje összefogni a fanatikusokat. A fő ötletgazda talán Vass László volt, aki megrögzött Újpest-drukkerként sok mindent látott, tapasztalt a lila szurkolósereg tagjaként. Olyan dolgokat, amelyeket a körmendi lelátókon is sikerült meghonosítani. A Red Devils drapériákat gyártott, különböző látványelemekkel emelte a meccsek hangulatát, meghonosította az egységes szurkolást, de szurkolói buszokat szervezett, és közönségtalálkozókat is a játékosokkal.

Két alapító tag, Vass László és Nagy Gábor – 1996-ban, a bajnoki cím ünneplése közben Fotó: Red Devils

Az évek azonban múltak, a fanatikus ifjakból férfiak, majd higgadt apák lettek – és ülőhelyre váltottak. Természetesen ma is ott vannak a Körmend mérkőzésein – a piros-fekete színek imádatát pedig továbbadták gyermekeiknek. A Red Devils alakulásának öt-, majd tízéves évfordulóját is megünnepelte a szurkolói csoport, most pedig elérkezett a 20 éves jubileum.Október 7-én, szombaton a Körmend–MAFC bajnoki kosármeccs után a szervezők a csarnok melletti rendezvénysátorba várják a szurkolókat. A Revans Rock Band nyitja a bulit 20 órakor, majd 22 órakor az Irigy Hónaljmirigy lép színpadra, végül Németh László felel a zenéért. Lesz lehetőség nosztaligázásra, és bizonyára olyan szurkolótársak is találkoznak majd, akik régóta nem látták egymást. A szervezők igyekeztek mindenkire odafigyelni, csaknem háromszáz meghívót küldtek ki. A szervezői munka nagy részét Kiss Gábor és Liziczai Zsolt vállalta, a költségek jelentős részét pedig a Red Devils Szurkolói Csoport alapító tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában